KUNST/FOTO

Postet av Spaghetti Frisør den 20. Feb 2015

Vi på Spaghetti har hele tiden prøvd å bruke kunstfoto som vår måte å reklameres på.

Det første fotografiet ble tatt av Tom Sandberg i 1980 for Spaghetti.


Tom Sandberg (14. september 1953 - 5. februar 2014). Han var en norsk billedkunstner og fotograf. Han er født i Narvik, men vokste opp i Groruddalen i Oslo. Sandberg arbeidet med foto siden 1970 og ble regnet av Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst som en av Norges mest sentrale nålevende kunstnere. Hans «Portretter» (ca. 1985) er kåret til et av Morgenbladets 12 viktigste kunstverk.

Sandberg fotograferte stort sett i svart/hvitt. Motivene var blant annet skykomposisjoner og bilder fra flyplasser og en rekke portretter, blant annet av spedbarn og akt.


Disse tre fotografiene er tatt av G.B. Alessandri


G.B. Alessandri er oppvokst i Roma. Han har studert historie og filosofi, men er selvlært som fotograf. I 1987 flyttet han til Oslo hvor han arbeidet som reklamefotograf. Han har hatt en rekke fotooppdrag for magasiner som Vogue og Playboy, Mann og Tique.

Mottatt priser for sine fotografier i Norge og utlandet, bl.a. Gullblyanten, Epica, Cannes, Kodak Best Print Worldwide, New York Festival.

Alessandri stiller høye krav til faglig kvalitet i sine arbeider. I hans designobjekter og fotografier møter publikum en verden av kreativ undring, overraskelse og humor.

//Per Kristian


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.