Gamle Egypt

Postet av Spaghetti Frisør den 31. Mar 2015

Vi reiser tilbake i tid hvor både kvinner og menn gikk med sminke. Nemlig "gamle Egypt". I gamle Egypt hadde utseende en ekstremt stor betydning, hvor skjønnhet betød rikdom. Alle faraoene hadde sine egne frisører og sminkører, mens arbeidere måtte gjøre det selv.

Mange kjenner til den ekstreme looken til egypterne. Mye øyesminke, med masse farger. Men på den tiden var ikke sminke bare til for skjønnhetens skyld, men også for å beskytte seg selv mot elementene. Fargen grønn kom fra en stein som heter malachite, den knuste de til støv og brukte som øyenskygge. Denne steinen sammen med Kohl eyelineren skulle beskytte dem mot øyeinfeksjoner. På grunn av blyet i Kohl eyelineren fikk det en motsatt effekt. Det oppstod irritasjon rundt øynene noe som gjorde at de måtte bruke enda mer sminke for å dekke det.

Egypterne var også veldig opptatt av å se hvite ut "jo hvitere, jo rikere". De brukte masse hvitt pudder og noen gikk så langt som å tappe seg selv for blod for å få en mer realistisk hvit farge.

De brukte også mye oljer og parfymer som skulle beskytte dem fra den sterke solen, men også for å lukte bedre.
Vi kan takke egypterne for inspirasjon og nåtidens sminke.


//Victoria


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.